Xerrada “Pantalles i vida, com es relacionen a la infància i a l’adolescència”

Benvolgudes famílies,

Tenim el plaer de comunicar-vos que us convoquem el pròxim dijous 6 de juny a les 18 h a la Sala de Conferències de l’escola per participar en la xerrada “Pantalles i vida, com es relacionen a la infància i a l’adolescència”, impartida pel Doctor Francisco Villar Cabeza.

Les pantalles, és un assumpte que ens precupa a la gran majoria de famílies, especialment aquest any en què hi ha hagut molt de moviment en aquest sentit, per això hem contactat amb un especialista del tema, el Doctor Villar, perquè vingui a donar-nos una xerrada als pares i mares de l’escola.

A través de la xerrada, el Doctor Villar ens planteja com l’ús de les pantalles afecta directament la salut i interfereix en les activitats que ajuden en un creixement sa d’infants i adolescents. Com a conseqüència, i tal com ha asseverat el Doctor Villar: “tenim uns adolescents menys empàtics, menys reflexius, amb un control inferior dels seus impulsos, amb poca tolerància a la frustració, insensibilitzats davant la violència i el patiment de l’altre, alhora que més propensos a ser victimitzats i exercir violència contra ells mateixos.”

El Doctor Villar és llicenciat i doctorat en psicologia, especialitzat en psicologia clínica. La seva tesi doctoral va abordar la conducta suïcida en menors, de la qual n’és especialista. Des de l’any 2012 és facultatiu especialista a l’Hospital d’aguts, Hospital de dia de Crisi i Consultes Externes del servei de psiquiatria i psicologia a Sant Joan de Déu, coordinant el “Programa d’atenció a la conducta suïcida del menor a l’Hospital”. De la mateixa manera també forma part del d’assessors experts de prevenció del suïcidi del “Pla Director de Salut Mental i Addiccions” del Departament de Salut.

Us convidem a una xerrada un dels temes més comentats durant tot l'any, l'accés i l'afectació de les pantalles en nens i joves, per el Dr. Francisco Villar.