Formació en reanimació cardiopulmonar a l’escola

Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu, l’AMPA va iniciar fa 3 cursos, un projecte de formació en reanimació cardiopulmonar (RCP) dirigit als alumnes de l’escola, i portat a terme per voluntaris familiars. Aquests voluntaris van rebre una formació prèvia per part d’un professional del SEM per a unificar criteris a l’hora d’explicar-ho als nens i nenes.

El contingut de la formació segueix les directrius del programa “Kids Save Lives” promogut per l’European Resuscitation Council (ERC). Aquest programa s’està implementant també a Catalunya a través del Consell Català de Ressuscitació (CCR) des de fa anys, però malauradament, la nostra escola (i en general la majoria de les de Barcelona ciutat) estan encara fora del calendari de desplegament. Per aquest motiu, i considerant que és un tema cabdal, vam decidir plantejar aquesta iniciativa.

Tots els alumnes de l’escola des de EI3 fins a 1er de Batxillerat van rebre formació. El que sabem, però, és que és un tipus d’aprenentatge que cal repetir sovint per tal que quedi ben interioritzat i sigui útil per a la seva vida adulta. És per això que un dels objectius de l’AMPA és poder realitzar aquesta formació anualment a tots els cursos, de manera que quan els alumnes acabin l’ESO sàpiguen perfectament com actuar en cas d’emergència i aplicar les tècniques de RCP bàsiques.

Ara necessitem més familiars voluntaris que vulguin participar del projecte. Aquells que s’incorporin de nou, rebran formació amb el mateix professional del SEM com vam fer els anys passats. Busquem preferentment persones que coneguin les tècniques de RCP bàsiques però no és imprescindible, perquè vam veure que la formació prèvia amb l’instructor era suficient per poder comunicar als alumnes i a més, sovint anem en parelles (per poder fer grups de pràctiques amb menor nombre d’alumnes), pel que si algú és nou en l’àrea pot fer tàndem amb un altre que ho conegui millor.

En principi, les sessions tindrien lloc entre els mesos de gener a abril, i en horari preferentment de tarda, i s’inclouran els cursos de P3 fins a 2on Batxillerat. El calendari està encara per definir.
Com, a voluntaris necessitarem que cadascun pugui fer un parell de clases a l’any.

Les persones interessades en unir-se al grup, si us plau poden posar-se en contacte amb l’AMPA per e-mail o a través dels seus delegats de classe.

Moltes gràcies!

Comissió de Salut de l’AMPA

> Carta AMPA RCP (CA/ES)
> Flyer CA i ES

 

Les teves mans poder salvar una vida, gràcies a l'RCP (reanimació cardiopulmonar).